Mjölkfri citronsorbetGod och frisk citronsorbet. Perfekt som mjölkfri efterrätt! Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Använd ekologiska citroner och tvätta noga. Pressa citronsaft och riv skal fint. Blanda saft och skal med vatten och socker. Koka upp och låt koka 2-3 minuter till en lag. Låt svalna helt. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i citronsockerlagen. Frys i glassmaskin till en krämig sorbet och lägg sedan i en tät burk i frysen några timmar. Låt ligga i rumstemperatur några minuter innan den skopas upp. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! SockerkakorLättbakad sockerkakaSockerkakor kan bakas och serveras på så många olika sätt. Otroliga tårtor, bakelser eller rulltårtor... Men ibland är det enkla gott nog, jag till och med det godaste! Baka en enkel sockerkaka som passar fint till eftermiddagsteet eller kaffet. Lite vispad grädde och en god sylt till, kanske? Visst passar sockerkan också fint på kakfatet - men den klarar sig lika bra på egen hand. Enkelt men gott! Eller kanske till och med enklast men godast? |
|