Mjölkfri citronsorbetGod och frisk citronsorbet. Perfekt som mjölkfri efterrätt! Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Använd ekologiska citroner och tvätta noga. Pressa citronsaft och riv skal fint. Blanda saft och skal med vatten och socker. Koka upp och låt koka 2-3 minuter till en lag. Låt svalna helt. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i citronsockerlagen. Frys i glassmaskin till en krämig sorbet och lägg sedan i en tät burk i frysen några timmar. Låt ligga i rumstemperatur några minuter innan den skopas upp. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. HelgmenynMoussaka till helgenEn ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra! FrukostbullarBörja dagen med nybakat!
Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen. |
|